weby pro nejsevernější čechy

Sportovní den ZŠ náměstí E. Beneše

Za slunečného počasí se 9. 10. 2024 uskutečnil dlouho očekávaný sportovní den naší školy.

Sportovní den – kopaná

Chlapci z druhého stupně poměřili své síly v turnaji kopané, který se hrál systémem 5+1 a hrací dobou 8 minut. Turnaj byl podle ročníků rozdělen do dvou kategorií.

V kategorii mladších žáků, kde soutěžili chlapci 6. a 7. ročníku, bylo k vidění mnoho zajímavých utkání. Největší pozornost vzbudil napínavý souboj mezi třídami 6. A a 7. A. Tento zápas se stal rozhodujícím pro celkového vítěze kategorie, a to díky těsnému vítězství třídy 7. A v poměru 1:0. Chlapci 7. A tak zůstali v celé kategorii neporaženi a zaslouženě si odnesli první místo. Následně přišla na řadu kategorie starších žáků, tedy 8. a 9. ročník. Zde dominovala třída 8. C, která svým soupeřům vůbec nepovolila skórovat a zvítězila s neuvěřitelným celkovým skóre 16 : 0. Ostatní zápasy této kategorie byly mnohem vyrovnanější a rozhodovaly v nich často drobné detaily.

Děkujeme všem zúčastněným za jejich nasazení, individuální výkony i týmovou hru. Cílem turnaje bylo, aby si všichni hráči užili zápasy a zažili radost ze hry, což se bezpochyby podařilo. Gratulujeme vítězům a těšíme se na další sportovní akce!

Bc. Patrik Klouda

Sportovní den – vybíjená

Ve středu se u sportovní haly uskutečnil dlouho očekávaný sportovní den, který přinesl nejen radost z pohybu, ale i napínavé sportovní souboje. Hlavní událostí dne byl turnaj ve vybíjené a kopané, kterého se zúčastnily všechny třídy druhého stupně. Atmosféra byla skvělá!

Slunce svítilo, nálada byla výborná a hřiště se proměnilo v místo plné sportovního zápalu. Týmy děvčat měly možnost ukázat své dovednosti ve vybíjené. Hra probíhala podle pravidel klasické vybíjené, kdy se týmy snažily vybít všechny soupeřky, aby si zajistily vítězství. Turnaj byl rozdělen na kategorii mladších a starších žákyň.

V kategorii mladších žákyň se odehrálo celkem šest zápasů za účasti čtyř týmů. Nejvýraznějšími hráčkami byly dívky ze 7. A a 7. B, které díky své lepší sehranosti a kolektivnímu přístupu převyšovaly své soupeřky z šestých ročníků. Týmy sedmých tříd prokázaly, že jejich spolupráce na hřišti je velmi dobře sladěná, což se odrazilo i na výsledcích zápasů. V rozhodujícím zápase o celkové vítězství nakonec slavila úspěch děvčata ze 7. A, která si zajistila prvenství v kategorii mladších žákyň.

V kategorii starších dívek se odehrály pouze tři zápasy z důvodu menšího počtu děvčat v osmých a devátých ročnících. Nejlépe si vedl tým děvčat složených z  8. B a 8. C, který předvedl pěkné sportovní výkony, ale i skvělou týmovou práci. Po skončení turnaje následovalo vyhlášení vítězů, kdy všechny týmy obdržely diplomy a drobné ceny. Sportovní den se povedl na jedničku. Už teď se těšíme na příští ročník!

Kategorie 6. – 7. ročník: 1 – 7. A / 2 – 7. B / 3 – 6. A / 4 – 6. B

Kategorie 8. – 9. ročník: 1 – 8. BC / 2 – 8. A / 3 – 9. AB

Bc. Blanka Plocarová

ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Fotky – >

Tagy