weby pro nejsevernější čechy

Orientační běh

Již tradičním organizátorem orientačních běhů na naší škole je oddíl OB Rumburk pod vedením úžasného pana Tomáše Babického s manželkou.

Den první

V průběhu středečního dopoledne 9. října 2024 si žáci 1. stupně vyzkoušeli orientační běh. Běh je založen na schopnosti orientace v terénu, ale také rychlosti a správnosti rozhodnutí. Orientační běh proběhl na školní zahradě. Nejmladší žáci se setkali s touto disciplínou poprvé. Tratě byly připraveny v různé obtížnosti a délce podle ročníků. Každý závodník byl seznámen s pravidly běhu, obdržel na startu potřebné instrukce, čip a nakonec i mapu s vyznačenými kontrolními stanovišti. Pro každou skupinu bylo připraveno více úkolů se zvyšující se obtížností. Starší žáci se orientačních běhu zúčastnili již opakovaně, ale i tak se běhu zhostili, stejně jako mladší, s velkým zápalem a nasazením, pobíhali po školní zahradě tam a zpět, snažili se nalézt tu nejrychlejší a nejsprávnější cestu. Všichni závodníci si zaslouží velkou pochvalu za účast, vynaložené úsilí i sportovní chování.

Mgr. Kateřina Křížová

Fotky ->

Den druhý

Kam to vlastně mám běžet?

Takovou otázku si kladli žáci 7. A ve čtvrtek 10. října 2024 ráno, když je čekalo netradiční zahájení školního dne – orientační běh. Hřiště u družiny ZŠ náměstí Varnsdorf se dne 10. 10. 2024 kouzlem proměnilo na trať s lampiónky s čipy. Cíl akce jasný – co nejrychleji proběhnout bludištěm, přitom pípnout správný čip a nezabloudit. A když se zadaří, tak pokořit rekord i na té nejtěžší trati! Realita už tak snadná nebyla. Žáci probíhali bludištěm sem a tam, hledali správný lampiónek, vyhýbali se dalším nadšeným běžcům, a to vše při rozptylující vůni školní jídelny a diskotékových rytmů DJ pana školníka.

Akce to byla zdařilá, děti byly nadšené a některým žákům se povedl i osobní rekord na různých tratích. Moc děkujeme organizátorům za skvěle připravenou akci pro děti a těšíme se někdy zas!

Mgr. Jana Skořepová, třídní učitelka 7. A

Fotky ->

Děkujeme!

ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy