weby pro nejsevernější čechy

Já, a ti druzí

Od středy 25. 9. do pátku 27. 9. 2024 se žáci šestých ročníků naší školy zúčastnili projektu Já, a ti druzí.

V příjemném prostředí Maxova ve Sloupu v Čechách absolvovali pestrý program plný aktivit. Díky nim se žáci nejen lépe poznali, ale také si užili krásnou přírodu.

Hned po příjezdu ve středu jsme se ubytovali, následoval oběd a poté jsme vyrazili na první výlet na Havraní skály. Počasí nám přálo a výhledy z vrcholů skalisek byly ohromující. Cílem „výpravy“ bylo sebepoznání, komunikace, vzájemná podpora. Po návratu nás čekala večeře a večer jsme strávili sportováním, zahráli jsme si beach volejbal a fotbal.

Čtvrteční ráno nás přivítalo deštěm, ale ani to nás nezastavilo, jelikož dopoledne proběhly přednášky (tolerance, úcta k druhým, sociální orientace a jistoty) a další aktivity, které podpořily již tak dobrou náladu. Po obědě se počasí zlepšilo, a tak jsme vyrazili na další výlet, tentokrát do Lesního divadla a na rozhlednu Na Stráži. Cestou zpět jsme si udělali krátkou zastávku v obchodě, kde jsme si mohli koupit něco na zub. Večer čekala na odvážné žáky tradiční stezka odvahy, která podpořila sociální kompetence a která se stala nezapomenutelným zážitkem.

Poslední den, v pátek, byly na programu sportovní soutěže, kde žáci prokázali své dovednosti. Poté jsme si sbalili věci, dali si oběd a vydali se na cestu domů. Tři dny plné aktivit a zábavy utekly jako voda. Věříme, že si všichni odvážejí spoustu pěkných vzpomínek, které nás budou provázet po zbytek školního roku. A možná i v dalších letech.

Bc. Patrik Klouda a Bc. Blanka Plocarová
ZŠ náměstí E. Beneše, Varnsdorf

Projekt byl podpořen v rámci dotačního programu ÚK – Prevence rizikového chování 2024

Tagy