weby pro nejsevernější čechy

Mandava Jazz/Mandau Jazz 2024 – Vébrová-Václavek-Tichý

Letošní ročník mezinárodního jazzového festivalu Mandava Jazz/Mandau Jazz 2024 začal v pátek v Německu, na české straně proběhl otevírací koncert v Rumburku v kostelíku u čajovny Na Kopečku, představilo se trio Vébrová-Václavek-Tichý, které si říká Číro na důchod.

Samí osvědčení muzikanti, samé osobnosti, které se „jen tak“ potkali a našli… A ještě že tak. Jana „osvobozená“ od akordeonu a utržená ze řetězu šamansky létá a tančí kdesi vysoko a daleko, přitom důvěrně blízko, a oba pánové nejsou pouhopouhý hudební doprovod.

PS: Vážně nechápu, jak je možné, že všude v prostoru plápolaly plakáty na jednotlivé koncerty festivalu (na sloupech, na stole), jsou sem tam k vidění ve vývěskách, ale na netu je nenajdete. Ani na webu, IG či FB pořadatele, ani u jednotlivých založených událostí (pro jistotu ze mně neznámých důvodů všech zdvojených). Jsem stará škola, nejspíš patřím do šrotu, ale pro mne je stále nejspolehlivějším zdrojem informací a nejsnazší cestou sdílení „obrázek“ – plakát na tu kterou akci. Tady ale (už roky) smůla.

Tagy