weby pro nejsevernější čechy

Týden hokeje ve Varnsdorfu (září 2024)

V týdnu od 23. do 29. září 2024 probíhá další ročník celostátní akce Týden hokeje, do níž se i letos zapojil varnsdorfský hokejový klub a ve středu 25. září 2024 pozval na led zimního stadionu děti ve věku 4 až 8 let při akci Pojď hrát hokej.

Mohl jsem jen na chviličku.

Pozvánka na webu hokejového klubu:

Přijďte ve středu 25.9.2024 od 16:00hod. na zimní stadion ve Varnsdorfu na akci Týden hokeje

Ve středu 25.9.2024 od 16:00hod. budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. HC TS Varnsdorf ve spolupráci s Českým hokejem pořádá na zimním stadionu ve Varnsdorfu akci v rámci Týdne hokeje. Kromě zážitku v podobě prvních krůčků na ledě si každé dítě navíc s sebou domů odnese zajímavý hokejový dárek. Přijďte si vyzkoušet lední hokej a zažijte spoustu zábavy!

Co všechno je potřeba si na akci přinést? Stačí jen brusle, helma a rukavice (postačí i lyžařská helma a rukavice). V případě, že máte doma chrániče loktů a kolen pro in-line bruslení, vezměte je rovněž s sebou. Pokud nedisponujete bruslemi a helmou, můžete se obrátit na pana Zdeňka Damaška tel. +420725503576 s dotazem na možnost zapůjčení vybavení přímo na místě.

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče, kterým se naskytne unikátní příležitost seznámit se s hokejovým prostředím. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče zde získají podrobné informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná poosmé po celé České republice a celkově už po jedenácté. Díky dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem přes 37 000 dětí. Více informací najdete na www.pojdhrathokej.cz v sekci Týden hokeje.

Program:

16:00 – 16:30h. ZÁPIS ÚČASTNÍKŮ
16:30 – 16:45h. DĚTI ROZCVIČKA
16:30 – 17:00h. RODIČE PREZENTACE PRPOJEKTU A PŘEDSTAVENÍ KLUBU
16:50 – 17:00h. PŘÍPRAVA NA LED
17:00 – 17:55h. HRY A DOVEDNOSTI NA LEDĚ
17:55 – 18:00h. SPOLEČNÉ FOCENÍ A ROZLOUČENÍ

Zhodnocení na webu hokejového klubu:

Dne 25. 9. 2024 se ve spolupráci s ČSLH konala na ZS Varnsdorf náborová akce Pojď hrát hokej.

Od 16:00 hod. probíhala registrace, na které se zapsalo 17 chlapců a 10 dívek. Všichni se oblékli do zapůjčených dresů a odnesli si tašku s logem Pojď hrát hokej Papírovou helmu, náramek, omalovánky, Pitíčko a müsli tyčinku od společnosti Kaufland, leták s propagací akce a generálního sponzora.

Po vyplnění on-line registrace si účastníci nadepsali samolepku na helmu, kdo potřeboval, mohl si zapůjčil brusle, helmu, rukavice a hokejku. Vše si uložili v šatně a šlo se s trenéry na rozcvičku, kterou vedli hráči mladších a starších žáků a na prohlídku zázemí zimního stadionu.

Zatím co se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej a představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil předseda klubu a trenér mládeže Zdeněk Damašek.

V 17:00 hod. se děti začaly bavit na ledě. Naše nové naděje se začaly seznamovat s ledem za pomoci 7 trenérů a 2 asistentky. Naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do čtyř skupin a skupinky pro úplné začátečníky.

Všechny děti si hravou formou vyzkoušely pády a zvedání, slalom, hry s hokejkou, štafety, jízdu s pneumatikou a mantinelem, hry s kloboučky, hokej. Děti se zábavnou formou učily zvedat nejen sebe, ale i předměty a následně se snažily dostat se k cíli.

Děti, které stály poprvé na bruslích se za pomocí trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se , jezdit s podporou trenéra nebo malé pneumatiky, hry s kloboučky, jezdili na pěnovém mantinelu, plazily se a hlavně se u toho bavily. Děti byly nesmírně šikovné a žádné nepotřebovalo oporu delší dobu.

Po společném focení se všichni rozešli k rodičům. Bohužel na některé děti to bylo moc dlouhé a na společné fotce chybí. Věříme, že se děti bavily a přijdou brzy zase na led. Nebo naopak někteří rodiče nechtěli děti zaregistrovat , přesto si pobyt na ledu s ostatními užily.

Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní!

Fotogalerie zde ->

Leden 2022 ->, rok 2021 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->

Tagy