weby pro nejsevernější čechy

Den IZS ve Varnsdorfu + Sportuj s námi 2024

Ve čtvrtek 12. září 2024 se u varnsdorfské sportovní haly konala kombinovaná akce Den IZS a Sportuj s námi.

Úmysly mohou být bohulibé, plány perfektní, ale co dělat, když do toho počasí hodí vidle. Jeden týden tropy, druhý hrozící déšť a zima. Měl jsem obavy, jestli v tomhle psím čase vůbec někdo zvedne kotvy a dorazí. Ale hned ráno se objevilo pár skupin a s postupně se lepšícím stavem návštěvníků přibývalo (s výjimkou hluchého času kolem oběda).

I když jsem zaslechl hlasy, prezentující akci jako novinku či první ročník, nejde o nic, co bychom neznali (viz odkazy níže). IZS se prezentovalo blahé paměti dokonce i dvakrát ročně (na začátku školního roku a před jeho koncem), ovšem pak to jaksi usnulo (COVID a tak podobně). K obnově došlo přinejmenším loni, ale nějak úplně mimo mě. Sport se už taky představoval (pravda, pamatuji jednou „jen“ Schrödingera a podruhé Slovan). Nové tedy bylo sloučení akcí, rozšíření působnosti nejen na I. stupeň ZŠ (dorazil taky gympl) a mezi sportovci bylo možno vidět i hokejisty a fotbalisty, kteréžto sporty stojí mimo organizační strukturu TJ Slovan.

Nevšiml jsem si, že by tu byla slibovaná záchranka. K průběhu snad jen tolik, že nejspíš každý, kdo dorazil, zažil něco úplně něco jiného. Žádný časový rozpis jsem nezaznamenal, „varování“ na ploše také ne, takže na probíhající ukázky a předváděčky jsem narazil většinou zcela náhodou a netuším, co všechno mi uteklo, když jsem stál zrovna zády.

A kdo přišel až odpoledne, měl smůlu. Když jsem já odcházel, plocha už se pomalu vyprazdňovala.

Městská policie Varnsdorf na FB:

Dnes proběhl za sportovní halou Den s IZS. Probíhala zde ukázka práce psovodů , ukázky výzbroje a výstroje policejních složek, Vězeňské služby, HZS, JSDH, celní správy a městské policie. Svoje místo zde měla i první pomoc zastoupena spolkem Pomoc4ALL.

Integrovaný záchranný systém v akci – rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->

Bezpečně do školy – rok 2018 ->, rok 2017 ->rok 2016 ->

Přehlídka sportovních oddílů 2020 ->

Tagy