weby pro nejsevernější čechy

Zapovězený les – Stezka odvahy Jiříkov 2024

V pátek 30. srpna 2024 se v Jiříkově konala večerní Stezka odvahy.

Dostal jsem pozvání a absolutně netušil, do čeho jdu…

Parta, „motající se“ kolem Bzenecké hospody v Jiříkově loni zkusila tuhle akci poprvé, a někdy se to tak stane, že se zadaří a začne bobtnat. Vznikl tedy speciál spolek, který se postaral o druhý ročník:

Na začátku byla nejspíš věta: „Nezkusíme udělat stezku odvahy pro děti?“. Z jiskřičky se rozrostl plamínek. Nadšení z jedné akce stálo u zrodu dalších. Z lidí, kteří se na tu první „nechali ukecat“, se během měsíců plánování stali přátelé. Nastal čas dát tomu formu. Je tu nový jiříkovský spolek Šeropád.

A všichni dovedli skvělou práci… Trasa s příběhem, inspirovaným Harry Potterem a relikvií smrti. Úžasné kostýmy a rekvizity, les plný tajemství a bubáků všeho druhu. Samozřejmě všechna děcka v cíli tvrdila, jak byla statečná a nebojácná, ale na cestě se mnohdy bála udělat další krok… Nemohl jsem čekat až na dospěláky, nevím tedy, zda absolvovali stejnou trasu či na ně bylo uchystáno ještě víc, než na prcky.

Bzenda na FB:

Stezka odvahy 2024 – výsledek práce spousty ochotných lidí… Upřímné poděkování – rodině Lálišových za poskytnutí elektřiny, tenistům a Aktivní pes Jiříkov za pomoc se strašením, Paoli Zemart za krásné hudební zpestření, Martina Kučerová , Mikaela Kohoutová a absolventům 9.B za pomoc s instalací kulis a Aleš Křížek za super fotografie….. Největší zásluha patří kamarádům z Šeropádu. Byly to spousty hodin plánování, tvoření a vím, že nemalé finanční oběti. Ale stálo to zato!

Tagy