weby pro nejsevernější čechy

Mariánské slavnosti 2024 v Novém Boru

V Novém Boru se ve Smetanových sadech opět konaly třídenní Mariánské slavnosti (9. až 11. srpna 2024).

Tak nějak jsem zapomněl, jak to bylo minulý rok… Mám pořád zafixováno, že v Novém Boru ožívalo náměstí, ale to už není pravda. Mariánské slavnosti (člověk by je tak nějak čekal v září, kdy je Marie i v kalendáři, ale ona se 15. srpna slaví slavnost Nanebevzetí Panny Marie) se přestěhovaly do Smetanových sadů.

Nevím, co na to místní. Ovšem pokud jsem v Jiřetíně, odkud jsem přijel sem, konstatoval „kdo čistě náhodou netuší a jen jede kolem, nepřehlédne stánky a davy lidí“, tady je to úplně jinak – kdo tu v centru města zastaví, má pocit, že chcípl pes a netuší, že o pár metrů dál se něco děje. Jako přespolák jsem cestu do sadů napoprvé nehledal úplně snadno, teď už vím kudy…

Zavítal jsem v sobotu 10. srpna 2024 odpoledne. Stánků tu bylo dost, lidi chodili, u hudební produkce někdo posedával. Proti již zmíněnému Jiřetínu to tu bylo mnohem víc zaměřeno na děti. Kolotoč, skákací hrad, jumping na gumě, ale hlavně „pouťový“ koutek na louce – více viz obrázky. Nicméně pokud do příštího roku nezapomenu, co a jak, už sem jezdit nebudu. Langoš za 120 a párek v rohlíku za 50 nejsou důvod, abych cestoval přes kopec.

Mariánské slavnosti 2023 ->

Tagy