weby pro nejsevernější čechy

Tolštejnské slavnosti 2024

V sobotu 10. srpna 2024 se v Jiřetíně pod Jedlovou odehrály tradiční Tolštejnské slavnosti.

Tak nějak jako loni. Pár stánkařů známých, ale valnou většinu jsem asi nikdy v životě neviděl. Hlavní název akce je sice slavnost, ale jde spíš o jarmark s doprovodným programem (nějaká ta hudba a divadlo), slavnost jako taková se koná až k pozdnímu odpoledni či spíš večer. Podrobnosti viz plakát (na kterém, jak jsem zaslechl několik připomínek, řadě lidí chyběl alespoň orientační časový rozpis denního programu).

Má tahle akce nepopíratelnou výhodu v místě. I kdo čistě náhodou netuší a jen jede kolem, nepřehlédne stánky a davy lidí, a tak se většinou přidá.

FB ->

Tolštejnské slavnosti 2024
S finanční podporou Ústeckého kraje máme zdárně za sebou další Tolštejnské slavnosti.
Počasí nám přálo, program proběhl dle plánu a my doufáme, že všichni, kdo jste k nám dorazili, jste se alespoň trochu pobavili.
V odpoledním programu hrála kapela K-Band, poté nám zábavu zpestřilo trio kapely Garance a závěr hudebního programu patřil kapele Hurwajs – a všichni hráli nejen k poslechu, ale i k tanci.
Souběžně probíhal od dopoledních hodin jarmark s různými výrobky a bylo možné se podívat na ukázky 5 tradičních řemesel – kováře, staročeskou kuchyni, výrobu svíček, přadlenu a perníkářku.
Jídla a pití bylo, doufáme, také dostatek.
Krásnou a pestrobarevnou zábavu nejen pro děti, pohádková zastavení a na úplný závěr hlavně vrchol celého programu – stínohru s otevřením tajemného podzemí na hradě Tolštejně zajistilo Divadlo V Pytli.
Díky všem, kdo jste se podíleli na přípravách, organizaci a hladkém průběhu celé akce (zaměstnanci obce, super zvukaři, úžasný moderátor, páni purkrabí, pan Berka z Dubé s chotí, kluci i holky z kapel, kluci i holky z divadla, prodejci ve stáncích,…) a pomohli tak společným úsilím uskutečnit tento ročník slavností. Velké díky patří i nočním dobrovolníkům, kteří v pozdních nočních a brzkých ranních hodinách přiložili ruku k dílu a pomohli uklidit prostor náměstí – byli jste skvělí.
Díky, že jste tu všichni byli s námi a budeme se těšit zase na nějaké příští akci.
Renáta Ivanová, místostarostka obce

Rok 2023 ->, rok 2019 ->

Tagy