weby pro nejsevernější čechy

Letní streetballová liga Šluknovska 2024 – první kolo

V sobotu 20. července 2024 začal ve velkém letošní ročník Letní streetballové ligy Šluknovska prvním kolem v areálu pivovaru Kocour.

Život je změna. Letos hned tři kurty, turnaj rozdělný na dopolední část pro omladinu, popolední část pro zbytek + večerní program. Spousta stánků. Úplnou novinkou pak StreetballFest. K tomu ale já nemohu podotknout ani popel, proto není napsaný ani v titulku. Protože a) jsem už v pivovaru nebyl, protože b) mě tohle nezajímá a c) si doplňte klidně spoustu dalších důvodů (třeba fakt, že cena lístku pro mne představuje tři celodenní výlety skrz naskrz Ústeckým krajem). Nějaké ofiko info se třeba časem objeví. – zatím třeba FB upoutávka na videa -> a něco se objevuje už i na IG.

PS: Spousta fotek nevznikla (což je ale stejně úplně jedno, dokumentaristů tu bylo letos na každém rohu hned několik), protože jsem přes dvě hodiny prokecal (dozvěděl jsem se spoustu informací, které bych asi raději ani nevěděl, ale stejně díky). A odešel před hodnocením odpolední části.

O prvním kole:

20.07.2024
Zahájení 12. ročníku Letní streetballové ligy Šluknovska proběhlo již popáté v areálu pivovaru Kocour ve Varnsdorfu.
Skvělé zázemí, tři streetballové kurty a krásné počasí, přilákalo rekordních 123 účastníků a stovky diváků. Již tradiční turnaj 3 na 3 jsme tentokrát rozdělili dle věku na dva samostatné turnaje. V dopoledních hodinách hrálo 10 mládežnických týmů ve třech kategoriích a odpoledne stejný počet kategorií obsadilo dokonce 23 družstev, kdy nejpočetnější byla kategorie mužů nad 20 let. Desítky zápasů přinesly nespočet oku lahodících a srdce hřejících okamžiků, které po zásluze fanoušci i hráči ocenili mohutným potleskem. Kromě klasických utkání 3 na 3, proběhla také otevřená soutěž ve střelbě, zpoza tříbodového oblouku a čáry trestného hodu, na jejíž vítěze čekal úplně nový streetballový míč. Po slavnostním vyhlášení vítězů, předání cen, poděkování divákům a sponzorům, poprvé v historii na akci navázal kulturně sportovní program v režii Streetball Festu, který plynule přenesl výbornou atmosféru až do večerních hodin. A byla to opravdu jedinečná jízda, kterou odstartoval Driss Wolf, Wooltyxx, PhilB, SAZ, MC Fudy, DJ Dug a vyhajpoval Tiny Beat, aby se po západu slunce, před naladěným publikem, ve světlech reflektorů utkalo osm “rytířů” v turnaji 1 na 1 o dvacet tisíc korun, jejichž vystoupení vyšperkoval freestyler Dan Klika. Třešničkou na dortu pak byla show Resta s Champion Sound a Paina s DJ BA2S.
Další informace o Letní streetballové lize Šluknovska, včetně všech sponzorů a partnerů, naleznete na LSLŠ. Speciální poděkování patří panu Josefu Šustovi a jeho týmu z pivovaru Kocour, dále panu Jiřímu Suchardovi a zároveň i všem členům organizačního týmu. Pomyslná laťka pro další dva turnaje 12. ročníku LSLŠ je nastavena opět vysoko a už teď se těšíme na 17. srpen, kdy proběhne street na hřišti “pod Sokolovnou”. Určitě doražte a vychutnejte si s námi nezapomenutelnou atmosféru basketbalu pod otevřeným nebem.
Výsledné umístění v dopoledním turnaji mládeže:
Mládež do dvanácti let:
– BAŠ
– Bojovníci z VDF
– Zlaté sovy
Mládež do čtrnácti let:
– Shooters
– Suchý rohlíci
Mládež do patnácti let:
– King Team
– Street warriors
– Kaštani
Výsledné umístění v odpoledním turnaji dospělých:
Ženy:
– Co leží, to neběží
– Krysáci
– Naťas a škodíci
Muži do 20 let:
– Kokosy z DC
– Imperatores Urban
– LeHippo
Muži nad 20 let
– Nekonečno munice
– Čarovná cihla
– Humpolec
Vítězi soutěží:
Šestky – Terezie Zirmová
Trojky – Mykhailo Shumsky
1 na1 – Ondřej Šiška

Letní streetballová liga Šluknovska 2023 – druhé kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2023 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2022 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2021 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2020 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2019 – první kolo

Tagy