weby pro nejsevernější čechy

ŠnekRace 2024 – Dětský závod

První prázdninový víkend v sobotu 29. června 2023 začal dopoledne dětským závodem další ročník extrémního překážkového závodu ŠnekRace.

Po báječné loňské zkušenosti jsem neváhal a protože i tentokrát nebylo nikde nic zajímavého konkurenčního, vyrazil jsem alespoň na první část této dvoudenní akce. A můj obdiv vůči všem, co se na ní podílejí, je ještě větší než minule.

Ale začnu zcela odjinud. Jen pár dní před jsem tradičně fotil konec školního roku jedné základky. I s předáváním vysvědčení deváťákům. Jo, dávno to není jako za nás, kdy v jedné třídě bylo přes 30 žáků, ale i tak to byla poměrně slušná tlupa mládeže. A já, který si o sobě myslím, že se pohybuji světem až nadstandardně, jsem z nich znal tolik, že bych je prstech spočítal. Ten zbytek jsem nikdy nikde neviděl, nepotkal. Nějak mi to přišlo na mysl, když jsem ráno cestou na koupaliště potkal varnsdorfský oddíl zápasu, rumburské rugbisty, viděl dresy AC Rumburk. A pak při závodu sledoval prcky, co ještě ani nechodí do školy a absolvují 2 km tratě se 17 překážkami. Někdo prostě může a chce, jiní nic, absolutně nic. I přes početnou tu druhou skupinu byla startovní listina plná už týden před závodem, přihlášeno takřka 240 běžců!

deti_final

Takže smekám. Smekám před těmi, kdo dokážou v téhle době organizovat a realizovat, kdo zvládnou postavit se na trati ať už jako „ukazatel“ nebo servis u překážek, kdo se přihlásí, kdo dorazí (a že mnohdy opravdu zdaleka), kdo jsou téhle akci partnerem a oporou. Je to prostě k neuvěření. Bohužel nelze být všude a zachytit všechny. Pro mne je výkon projít v průběhu startů celou trať od začátku do konce.

I když se dětský závod nehodnotí a nemedailuje, výsledky jsou. Tady -> Ale nepřehlédněte, že lze vybírat kategorie volbou tratě, byť nejsou jasně označeny – D6 (4-6 let, 51 závodníků), D9 (7-9 let, 80 závodníků), D12 (10-12 let, 55 závodníků), D14 (13-14 let, 29 závodníků).

Začínají se objevovat odkazy na fotogalerie:

Fotky z dětského závodu od Miloše Lukačoviče a Karla Dvořáčka první ->, druhé ->

Od Jitky Krouské ->

Rok 2023 ->

Tagy