weby pro nejsevernější čechy

Slavnosti města Varnsdorf – Koncerty (u Věžičky) na Lidovce 2024

Na pátek 21. června 2024 v rámci Slavností města Varnsdorf plánovaný sled koncertů na prostranství u Věžičky musel být pro nepříznivou předpověď počasí přesunut do interiéru Lidové zahrady.

Loňský nápad prezentovat hudbu na mini-open-air nevypadal špatně. Jenže v letošní sezóně jaksi nic nevychází. Mám nepříjemný pocit, že od počátku roku jakoukoli víkendovou snahu pořadatelů snad s výjimkou krásnolipského Pohádkového lesa počasí spolehlivě pohřbilo. Na Lidovce se sešlo pár posluchačů, těžko odhadovat, jaká by byla situace, kdyby to bylo bývalo mohlo zůstat venku…

Jana Kunzeho ve VDF vídáme (alespoň někteří) poměrně často, byť v poněkud jiné roli. Ale pamětníci ho už zažili i jako hudebníka, takže repete.

A pak… Jak to jen napsat? Větší sračku než tuhle přátelskou a kamarádskou „zpěvačku“-omalovánku jsem už dlouho nezažil. Počasí nepočasí, několikrát jsem musel ze sálu Lidovky ven a pokusit se pocit na zvracení rozchodit. Vzpomněl jsem si, jak mi tuhle MD říkal, že si  z Izera pamatuje jedinou hlášku – To je blbý, to se bude líbit.

Na závěr jsem si trochu spravil náladu. Vychytilovci s poctivým soundem 70. a 80. let.

U Věžičky 2023 Průtrž Kačen & Semeno ->, 2023 The Zac Schulze Gang & Flamengo Reunion Session ->,

Tagy