weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry mládeže (hry pro střední školy) 2024 – atletika (a závěrečné vyhodnocení)

Ve čtvrtek 30. května 2024 se uzavřel letošní ročník Letních sportovních her mládeže pro střední školy a učiliště Šluknovského výběžku – ve Varnsdorfu na městském stadionu Kotlina se závodilo v atletických disciplínách a na závěr proběhlo celkové vyhodnocení.

Počasí solidní. Loni jsem postrádal některé ze škol, letos (stejně jako včera) se „vrátila“ třeba zdrávka+obchodka. Ovšem veteráni vzpomínali, že tahle soutěž bývala mezinárodní, jezdila družstva z Polska a Německa, tribuny byly zcela zaplněné a zápolilo se od ranních hodin až do večera. Vývoj nezastavíš, není kde brát – prudce se dalo v celém průběhu poznat, kdo je ve kterém sportovním oddílu či kdo dorazil „jen“ do počtu.

Celkové výsledky (disciplíny podrobně v galerii):



Gymnázium Varnsdorf:

Poprvé v historii jsme vyhráli LSHM v kategorii dívek i chlapců.

Do celkového počtu se započítává několik druhů sportů, které jsou v průběhu celého roku.

Dívky vyhrály šplh, stolní tenis, streetbal a volejbal, v atletice a florbalu byly druhé.

Chlapci vybojovali ve velké konkurenci devíti škol prvenství ve šplhu, stolním tenisu, volejbalu a streetbalu. To jim stačilo na prvenství. Ve fotbalu a florbalu byli v polovině startovního pole.

Tentokrát to bylo i s finanční odměnou z dotačního programu města Varnsdorf.

Děkujeme za účast a nadšení všem. Díky vedení školy a kolegům za podporu a uvolňování dětí.

HoHo

Gymnázium Rumburk:

Během tří posledních květnových dnů vrcholily ve Varnsdorfu Letní sportovní hry mládeže. Tato série soutěží v různých sportech je určena žákům středních škol Šluknovského výběžku a tedy ani Gymnázium Rumburk u toho nemohlo chybět. Již od března probíhaly soutěže ve šplhu, stolním tenisu a malé kopané. Závěrečné třídenní klání pak zahrnovalo florbal, streetball, volejbal a atletiku. Velká část našich žáků si tak mohla poměřit síly se svými vrstevníky z dalších osmi okolních středních škol. Po sečtení výsledků ze všech soutěží nakonec naše děvčata obsadila skvělé 2. místo hned za Gymnáziem Varnsdorf a chlapci v těžké konkurenci dosáhli na 5. místo.

A jaká byla umístění v jednotlivých soutěžích?
Stolní tenis
dívky: 3. místo
chlapci: 6. místo
Šplh
dívky: 3. místo
chlapci: 3. místo
Malá kopaná
chlapci: 9. místo
Florbal
dívky: 1. místo
chlapci: 3. místo
Volejbal
dívky: 4. místo
chlapci: 4. místo
Streetball
dívky: 2. místo
chlapci: 6. místo
Atletika
dívky: 1. místo
chlapci: 3 místo

Všem zúčastněným děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

Mgr. Kamila Veselá

Zdrávka RBK:

Ve dnech 28. – 30. 5. 2024 se naše škola účastnila posledních her v rámci letních sportovních her mládeže ve Varnsdorfu. Naši studenti náš reprezentovali ve florbalu, volejbalu, streetbalu a atletických disciplínách. Mimo jiné za zmínku určitě stojí úspěch našich děvčat ve volejbalu, kde získala krásné 2. místo. Atletické disciplíny nebyly vyhodnocovány jednotlivě, ale určitě je potřeba vyzdvihnout výkony Romana Škaryda, 3. místo skok daleký; Jakuba Vorlíčka, 2. místo vrh koulí; Natálii Lálišovou, 2. místo skok daleký a 4. místo běh 200m a Anetu Adámkovou, 2. místo vrh koulí. I díky těmto dílčím úspěchům jsme nakonec jako škola obsadili v celkovém hodnocení LSHM 2024 4. místo v kategorii děvčat a 7. místo v kategorii chlapců.

Ráda bych touto cestou poděkovala všem studentům, kteří reprezentovali naši školu v rámci všech disciplín na LSHM 2024.

Ing. Petra Danková

Rok 2023 ->, rok 2022 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2014 ->

Tagy