weby pro nejsevernější čechy

Plavecká závodní sezóna začala Velkou cenou města Chomutova, jejíž součástí byla i plavecká exhibice

Rumburští plavci se tento víkend zúčastnili hned dvou plaveckých závodů. Jedni vyrazili do Chomutova, druzí se vydali závodit do Mladé Boleslavi.


Na 32. ročník Velké ceny města Chomutova si jelo změřit poprvé po prázdninách své síly 7 plavců z plaveckého oddílu Rumburk. Nejúspěšnější z nich byla Valerie Barcalová, která vybojovala 3. místo na 100 m VZ a 4. místo na 100 m motýlka, i když byla v kategorii s o rok staršími dívkami. Ostatní naši plavci Ondřej Koštejn, Martin Jirásek, Vladimír Jahoda, Patricie Petrásková, Filip Pešek a Jonáš Kudláček se sice přes velikou konkurenci neumístili na stupních vítězů, ale zlepšili si své osobní rekordy.
Výsledky ze závodů k nahlédnutí ZDE.

V rámci Velké ceny Chomutova se konala také plavecká exhibice, při které se 8 elitních plavkyň a 8 nejlepších plavců z ČR (účastníci ať už MČR, ME, MS nebo OH), utkalo v pěti po sobě jdoucích disciplínách, a to: 50Z, 50M, 50P, 50VZ a 400VZ. Za ženy můžeme jmenovat S. Baumrtovou, J. Pechanovou, B. Závadovou, L. Svěcenou a M. Moravčíkovou. Mezi muži nechyběli O. Baumrt, P. Bartůněk, J. Šefl , T. Franta a P. Janeček.

Zajímavé video z exhibice najdete ZDE.

V nově otevřenám bazénu v Mladé Boleslavi zahájilo sezónu dalších 7 plavců z PORumu na závodech Cena města Mladé Boleslavi a Memoriál Miroslava Tottera. Konkurence byla velká, ale přesto si Sabina Krákorová, Marek Novák, Jessika Suchomanová, Zdena Jančová, Markéta Hasseová, Petr Kašek, Martina Srbecká vybojovali skvělá umístění a každý z nich také několik osobních rekordů. Nejlépe si vedla desetiletá Markéta Hasseová, která v disciplíně 50m znak doplavala hned za několikanásobnou mistryní ČR a vyplavala si tak výborné 2. místo.

Tagy