weby pro nejsevernější čechy

Přetahovaná mezi Varnsdorfem a Slaným

Kvalitní a napínavé basketbalové utkání Českého poháru, zvedalo diváky ze židle. Pro TJ Slovan Varnsdorf to byl skvělý vstup do druhé ligy. V sobotu 19. 9. si mohli varnsdorfští basketbalisté dokázat, že na nové, neznámé soupeře mají.
Postup Varnsdorfu do druhé ligy znamenal možnost účastnit se Českého poháru. Slovan začínal s pořadovým číslem 1 a jejich soupeř byl BC Slaný.
První čtvrtina zápasu byla vyrovnaná, vedení se stále střídalo na obou stranách. Ve druhé čtvrtině pak Varnsdorf navýšil náskok a tak se na poločas odcházelo do šaten s krásným desetibodovým náskokem 47:37. Ve třetí čtvrtině se Varnsdorfu už tolik nedařilo. Během posledních dvou čtvrtin tak Slaný smazal náskok. Naštěstí pro Varnsdorf vyšla jejich domluvená kombinace přesně podle očekávání, zbývalo 5 vteřin do konce, ale Voráčkova trojka padla a tím zajistila Varnsdorfu vítězství.
Vyrovnané utkání, které skončilo výhrou domácích, znamená pro Varnsdorf postup do druhého kola ČP.
Hrát se bude opět na domácí palubovce. A to právě tuto sobotu 26. 9. od 17:00. Soupeřem bude tentokrát tým Slavoj Litoměřice „B“, se kterým před dvěma lety sehrál Varnsdorf nešťastné finále právě o postup do druhé ligy. Můžeme tedy čekat další napjatý basketbalový boj?

Tagy