weby pro nejsevernější čechy

Mistrovství světa ve fotbalgolfu poprvé v České republice

Deváté mistrovství světa v tomto mladém sportu se poprvé konalo na území Česka. V Rumburku na Dymníku.

Do Rumburku se totiž sjelo 296 hráčů a hráček ze 17 zemí Evropy, přihlášení Brazilci se nakonec bohužel neprezentovali, přesto ještě nikdy nehrálo tolik fotbalgolfistů z tolika zemí na jednom turnaji.

Hrálo se v těchto kategoriích (v závorce počet účastníků – hráčů, dvojic): muži jednotlivci (209), ženy jednotlivci (38), muži double (99), ženy double (15), mix double (52).

V Mužích obhájil titul Martin Schmücker z Dánska a opět se vrátí na první místo světových tabulek, na stupně vítězů ho doprovodil krajan Steffen Bjørn Andersen a třetí místo vybojoval fantastickým finišem Alex Kober, když zahrál 4. kolo na PROFI 65 (-7). Až na 15. místě byl v tomto turnaji vedoucí hráč světového žebříčku Tobias Mathäß z Německa, mkterý v květnu 2015 vyhrál Czech Open.

Kategorii žen ovládly hráčky ze Švédska. Suverénně zvítězila třetí hráčka světového žebříčku Emelie Höök před svou krajankou Elin Djursvik, bronzová byla překvapivě Tanja

Kristiansen. Až čtvrtá byla Pernilla Nordgren, vedoucí hráčka světového žebříčku.

Vedlo se i našim.

Lukáš Jurajda, který po několikaměsíčním tréninku na Dymníku přímo proháněl světovou špičku. Nebyl mezi favority, přesto ve finále turnaje hrál v jednom flightu s Alexem Kobrem a ve třetím kole s Tobiasem Mathäßem. Konečné sedmé místo je takový malý sportovní zázrak u kterého Lukášovi zdárně sekundoval Tomáš

Neumann, který děleným sedmým místem v turnaji potvrdil pozici nejlepšího českého hráče fotbalgolfu! V ženách jsme měli také své zastoupení, do první světové třicítky v žebříčku se po tomto turnaji posunou obě reprezentantky Fotbalparku Dymník Jana Bernasová – 12. místem, Michala Reinová 15. místem a 20. místo obsadila Gabriela Rejhová. Zde je třeba říci, že nadvláda seveřanek je přímo brutální, v turnaji bylo do 20. místa osm hráček ze Švédska, tři z Dánska, jedna Norka a pět hráček z Německa, které doplnila trojice našich reprezentantek.

Kompletní výsledky a startovní listinu je možné najít ZDE

Tagy