weby pro nejsevernější čechy

Bezdomovec Karel Há míří do Varnsdorfu!

Komu by se nechtělo občas se vším seknout, zbalit si baťůžek a jenom tak jít. Bez šéfa, bez berňáku, bez soudruhů úředníků… Tohle přesně udělal Karel Há. Podle jeho deníku v roce dva šest. Jeho putování sleduje Milan Bárta, který jeho cestu rekonstruuje na stránkách i-noviny.cz. A protože se Karel v aktuálním díle vypravil i do Varnsdorfu, měli jsme pár otázek: Kde se vlastně Karel vzal?
Už od mládí jsem chtěl napsat o človeku, který se pokouší utéct ze společnosti. Postupně k tomu přibyla potřeba udělat netradiční cestopis po Českolipsku. Pak jsem potkal Jana K.
Má Karel nějaký reálný předobraz? Je to dost hustej týpek)
Jo, je to Jan K. První setkání v hospodě (tady) bylo docela autentický, v některých okamžicích ne tak vyhrocený.

Já ho tak hustýho nedelám, dyť je docela citlivej)

A Karlova podoba?

Atila Vörös a Ruda Živec se kdysi pokoušel dělat něco jako komiks s hlavní postavou jménem Karel H.

A Atila použil xicht nekoho od nich z hospody :o)

Ten vzor pro kresby to ví. Ten byl i na výstavě.
Jan K. stále žije? A ví, že se stal literarní postavou?
Nevím, jestli žije. A urcitě neví.

karel2

Karel hooodně chodí… ale literární postavy se vyznačují tím, že si tak trochu dělají co chtějí. Tady je nějaký jasný koncept. Ví se jak to s Karlem dopadne?
On to tady prochodí všechno :o)). Vím, jak skončí, to je naznačený už na začátku…
On je takový normální chlap, dá si nějaký cíl, vyrazí, pak potká nějakou babu a je po plánech. Lépe řečeno: vznikne nový plán.
Teď vyráží do Varnsdorfu. To nás ve vybězku(.eu) extra zajíma. Zdrží se tady dlouho? Navštíví i nějaké pamětihodnosti? Má tady nějaké vazby?
Vazby tam určite má. Jezdil tam se svou ženou. A pokud mohu dopredu neco prozradit, tak pár vecí ve výbežku proleze. Určite přespí minimálne jednu noc, dál jsem ale dopředu Karlův deník nečetl :o).