weby pro nejsevernější čechy

Krysáci na zámku ve Šluknově

Hubert, Hodan s Ludvíkem, Eda a řada dalších postaviček z animovaného večerníčku Krysáci se těší na vaši návštěvu na šluknovském zámku.

Zámek ve Šluknově, který vstal před nějakým časem doslova z popela, nespí, nezahálí a pořád se tu něco děje. Ať už přímo na zámku, nebo v parku, důvod zaskočit se vždycky najde. Sice je to tady především Dušanova doména, ale tentokrát jsem neodolal. Sice znám lidi, kteří Krysáky opravdu nemusí, ale mně jejich specifický výtvarný styl vyhovoval, a navíc se na zámku začala čerstvě prodávat nová turistická známka (č. 2149 – Křížová cesta a malé varhany).

Režisér se na poslední chvíli omluvil, exponáty a informační panely ale byly přichystány, lidí přišlo dost, Patrik Engler s žáky ZUŠky příjemně vyhrával, pro dětské návštěvníky navíc byly připraveny pracovní listy a soutěže, došlo i na promítání několik dílů Večerníčku, a samozřejmě lehké občerstvení nechybělo.

Na sobotu je připravena další vernisáž, tentokrát bude možnost nahlédnout do světa Harryho Pottera, tak se tam třeba potkáme…

Dušanovo fotky snad brzy přibudou viz níže, zatím něco ode mne:

DušanBeho fotky jsou tu:

Tagy