weby pro nejsevernější čechy

Kostelíkem na Kopečku v Rumburku zněla irská hudba

Ve středu [23/9] v tradiční čas, kolem 19.00 hodiny, proběhl velice příjemný koncert Jitky Malczyk (housle) a Vojtěcha Jindry (kytara).

Z webu čajovny:

Šlo o koncert současné irské hudby. Setkáním dvou těchto zkušených hudebníků se propojují a vzájemně rezonují dva hudební světy. V komorní sestavě, které nechybí nasazení a radost ze hry, vyniká zvuk obou nástrojů a díky osobitému stylu hráčů vzniká originální autorská hudba.

Jitka Malczyk – houslistka a cestovatelka, vedle hry na housle vystudovala anglický jazyk. Na svých četných hudebních cestách po celém světě hledá autenticitu interpretace a inspiraci k vlastní autorské tvorbě. Působí v českých i mezinárodních hudebních projektech – Deliou (CZ/FR), Unreel, Lakuna, dříve Deneb, Prague Balfolk Session Project, Atelier 90 a dalších.

Vojtěch Jindra – vystudoval Filozofickou fakultu UK v Praze, obor český jazyk a literatura, ve svém hudebním životě se ale orientuje spíše na západ a severozápad. Prošel mj. skupinami Taliesyn a Irish Dew. Nyní působí především v kapele Bran, pro kterou skládá, a objevuje se po boku irského písničkáře J. Eoina. V roce 2010 vydal vlastní instrumentální album.

Můj postřeh z tohoto koncertu byl velice překvapivě pozitivní a doslova jsem si ho užil na plný pecky. Prostě to znělo a poslouchalo se to dobře.

Pozvánka na středu 30.9. 2015 od 19:00 hodin na Kopečku bude na programu:

Vernisáž výstavy portrétů Terezy Andělové z Mikulášovic, studentky rumburského Gymnázia, která si v rámci ročního projektu Mezinárodní ceny vévody z Edinburku dala za cíl věnovat se kresbě. Přijďte se podívat jak se jí to podařila.

Tagy