weby pro nejsevernější čechy

Už je skoro před Vánoci…

Pondělí, čas zmínit se o tom, co nabízí poslední pracovní dny před tím očekávaným Štědrým. Je to tak trochu jako s těmi kritizovanými, leč hojně navštěvovanými českými filmy – všichni brblají na Santa Clause, ale věřím tomu, že i dnes, v pondělí 16. prosince 2013, bude před Varnsdorfským Albertem nabito, až dorazí svítící červený kamión s obtloustlým vousatcem, hlaholícím své Jo-ho-hooo.

To úterý 17. prosince 2013 bude stylovější, do provozu se zatím neslavnostně uvádí nová rozhledna v Janově (velká sláva se připravuje na příští rok k zahájení turistické sezóny). A večer zaběhnu do kostela bez věže a na školní jarmark na Karlovce, stejně jako loni.

Ve středu 18. prosince 2013 se s některými potkáme v Loretě při dalším poznávání vánočních zvyků prostřednictvím o.p.s. České Švýcarsko, já si ale budu muset pohlídat čas, abych letos alespoň jednou stihl nějakou akci varnsdorfské ZUŠky – v Městském divadle má být k vidění pásmo Co se skrývá pod stromečkem.

Ve čtvrtek 19. prosince 2013 Jiříkovský klášter jako jedno ze zastavení kočičího institutu. Rumburáci asi využijí nabídku dalšího koncertu gympláckého sboru NTC, já večer zamířím ke Kocourovi na jazz.

Toť v rychlosti vše, pokud vám v našem kalendáři chybí něco, o čem víte, dejte nám vědět.