weby pro nejsevernější čechy

Masterchef – do třetice všeho chutného

Jestli je něco opravdu famózního, pak je to kulinářská soutěž Masterchef. Její výběžanská odnož proběhla už potřetí ve Varnsdorfu a byla ještě lepší, chutnější a plnější. Foto: Jakub Trmal

Takže zaprvé. Co bylo lepší než minule? Rozhodně zase stoupla kvalita organizace. Pestřejší program, vše na svém místě, každý věděl k čemu je na svém místě dobrý. Všude tácky, lžičky, vidličky i voda. Kvalita elektrického proudu ještě nebyla naprosto ideální, ale vaření se obešlo bez závažnějších výpadků. Záchody označené, šatna připravená a moderátor pohotový. Cena pro vítěze byl sedmisetkorunový poukaz do Panoramy, což stojí za zmínku. Když úplný závěr večera okořenil Michal Müller, zpěvák z Varnsdorfu, nádhernou písničkou, Masterchef už téměř neměl chybu.

A byl to asi nechutnější Masterchef, který Varnsdorf zažil. Na prvním stanovišti děvčata připravovala vietnamské závitky a sladké kuličky, u druhého stolu vévodil kuchař Jeremy se svýma „Sloníma ušima“, které poléval výtečnou banánovou polevou, a nakonec pohankové slané galetty se sladkými vaflemi, obojí si každý naplnil podle vkusu a libosti. Nic z toho nemělo chybu. (Poprvé jsem ochutnal od všech tří stolů!)

Jisté je, že volume 3 bylo nejplnější ze všech, tolik lidí ještě na vaření do Exitu77 nezavítalo. Zato s týmy byl problém, zprvu měly být čtyři, nakonec nastoupily pouze tři. A ryze holčičí. Vařily hlavní jídla – Penne all´ Amatrociana, Italskou omáčku „Puttaresca“ a Gnocchi s bylinkami. Dezert byl zadán pro všechny stejně, připravovaly se lívance. Hlavním jídlům bylo sem tam něco vytýkáno, dezerty byly všechny skvělé, ale někdo musel vyhrát. Se smíchem na rtech zvítězily dívky ze skupiny „Žlutá síla“ (dvě dívky vietnamské národnosti, jedna Češka), pod jejich rukama vznikalo první zmiňované hlavní jídlo.

Aby bylo vůbec jasné, oč jde: vařilo se ve varnsdorfském klubu EXIT 77 ve středu 15. 10. od 18:00. A fotil Jakub Trmal: