weby pro nejsevernější čechy

Šluknovská Lesní bezpečnost na čele tabulky

Jubilejní 40. sálovkářská sezona se rozjela a s ní samozřejmě i 1. Autocentrum Jílové liga, jejíž první kolo bylo odehráno v sobotu 11. října ve sportovní hale v Libouchci. Překvapením úvodního kola byl bezesporu nováček turnaje, tým Lesní bezpečnost Šluknov, který vznikl v září na Střední škole lesnické a střední odborné škole sociální ve Šluknově a je tvořen převážně studenty této školy. Ve svých třech utkáních Šluknovští nastříleli soupeřům 15 branek a při stoprocentním bodovém zisku se usadili na čele tabulky. Forma přes přestávku vydržela i hráčům Turbo Děčín B, kteří získali bodů 7. V remízovém vypjatém utkání s varnsdorfským JK Transem B uhráli bod až v poslední minutě utkání. Sedm bodů vybojovali také hráči Transco Bohemia Děčín, což bylo vzhledem k jejich loňském desetibodovém zisku v celém ročníku, také velkým překvapením. Se šestibodovým ziskem odjíždí z Libouchce spokojeně tým Děčín – NOTA, který vyhrál dva ze tří zápasů.
Po čtyřech bodech získala hned tři mužstva. JK Trans Varnsdorf B za výhru a již zmiňovanou remizu s Turbem a dvě družstva Dumbo Děčín a Sokol Bělá ve třech utkáních vybojovala výhru, remizu i okusila hořkost prohry. S jedním bodem se muselo spokojit mužstvo Autocentrum Jílové B. Poslední trojice týmů Las Žlebas Děčín, Tullamore Dew Děčín a Hezouni Děčín A si na svoje první body budou muset počkat na příští kolo.
Mužem kola se stal Standa Kočka ze Sokola Bělá a střelcem kola se s 8 trefami stal Petr Neumaier z Děčín – NOTA.
Všechna utkání spolehlivě řídili rozhodčí M. Šafra, J. Prinz, D. Uher a Z. Mráz. Druhé kolo se odehraje v sobotu 1.11.2014 v Libouchci s výkopem v 8.00 hodin.