weby pro nejsevernější čechy

Mistrovství světa u nás ve výběžku vyhrál tým Kataru

Ofiko tisková zpráva od pořadatelů tohoto velice pěkného turnaje:
Pod názvem Multiturnaj se ukrývají tři různé dílčí turnaje, které se budou opakovaně konat. Jako první se tento rok uskutečnilo Mistrovství světa, bude následovat Liga Mistrů a jako poslední proběhne Český pohár SEVERu V POHYBU.

První díl Multiturnaje se tedy nesl v duchu právě skončeného Mistrovství světa 2014 v Brazílii a jednotlivé týmy tedy mohly zaregistrovat libovolný národní tým z celého světa. Prvního ročníku se nakonec zúčastnilo úctyhodných 16 zemí z různých koutů světa, takže byly k vidění výkony fotbalových velmocí i trpaslíků a samozřejmě nechyběli ani úřadující mistři světa z nedávno skončeného šampionátu.

Týmy se při prezentaci rozlosovaly do čtyř skupin po čtyřech, a jelikož i počasí vyšlo nádherně, tak nic nebránilo tomu, začít boje o umístění ve skupinách, jelikož do osmifinále postupovaly všechny týmy a tak bylo podstatné umístění ve skupinách. Pořadí ve skupinách určilo, kdo s kým si právě vyřazovací boje zahraje a tak se v osmifinále setkaly tyto dvojice: Vietnam – SSSR, Mexiko – Brazílie, Argentina – Kokosové Ostrovy, Katar – Francie, Nizozemí – Ghana, Německo – ČR, Vatikán – Bahamy, Kolumbie – Kamerun.

Mistrovství nakonec ovládl zcela jednoznačně tým Kataru, který si ve finále hravě poradil s Ghanou a tak jim byl zaslouženě předán pohár pro vítěze turnaje, dárkový koš, zlatavý mok a putovní pohár.

V boji o 3. místo si to rozdalo Mexiko a Bahamy, které byly nakonec v penaltovém rozstřelu úspěšnější a radovaly se tak z umístění na bedně.

Došlo také na vyhlášení nejlepších jednotlivců: nejlepším hráčem byl vyhlášen Jakub Knitl z Mexika, nejlepším brankářem Jaroslav Marunič z Vietnamu a nejlepším střelcem Patrik Havel z Kataru, který zaznamenal 12 zásahů.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným týmům za jejich výkony a hru v rámci fair play. Velké díky patří také sponzorům: Ratio Rumburk, EXE Rumburk, Klášterní vinárna U Belgičana, Restaurace Střelnice, Caffé-Music-Bar Pepino, Masáže Petra Spěváková, www.sportovni-pomucky.cz a Tiskárna Šedivý.

Už teď se těšíme na 2.ročník Multiturnaje nebo na další akci pořádanou SEVERem V POHYBu.

Na tomto místě naleznete o mnoho více fotek.