weby pro nejsevernější čechy

FK Varnsdorf : FK Ústí nad Labem (0:0) [přímý přenos v neděli 6/4]

V neděli 6/4 pro vás opět odvysíláme přímý přenos druholigového zápasu FK Varnsdorf vs. FK Ústí nad Labem. Severočeské derby přináší do varnsdorfké kotliny souboj týmů, které jsou v tabulce opravdu těsně u sebe a to dokonce se stejným počtem bodů. Zápas je navíc vyšperkován tím, že se hráči obou celků velmi dobře znají. V Ústí dříve působil Rudnytskyy, Porcal nebo Fendrich. Vstup do jarní části sezóny se Ústí nepovedl stejně tak, jako Varnsdorfu. Tři prohry a jedna výhra, to je bilance jara pro obě družstva. Dvacáté první kolo Fotbalové národní ligy tedy může přinést rozřešení a k třiceti třem bodům Varnsdofu i Ústí přidat potřebné tři body, remíza tedy nic neřeší.

Varnsdorf v minulém venkovním zápase prohrál s Hradcem Králové a nenavázal tak na svůj minulý domácí zápas, kdy zavěsil pověstného „bůra“ na hřebíček Sokolova. V neděli 6.4. od 16:30 tedy všichni varnsdorfští příznivci očekávají jasný signál, že se ještě domácí tým z Kotliny o špici tabulky náležitě popere.

ROZHODČÍ:

Pechanec, Hock – Vlasjuk

SESTAVA:

FK VARNSDORF: Porcal, Breite, Kotiš, Cana, Mach, Kouřil, Jakobovský, Volf, Zbrožek, Rudnytskyy, Schubert (Zieris, Filip, Martan, Mikinič, Jurča, Tvaroha, Fendrich)

– Trenér Frťala

FK ÚSTÍ NAD LABEM: Novák, Markytán, Vaněk, Valenta, Rilke, Leibl, Králík, Jursa, Smola, Zeman, Veverka (Hanich, Pavlata, Dvořák, Vacek, teplý, Pícha, Zacharda)

– Trenér Přerost


-6´ A je to tu, hráči jsou již v kabinách a připravují se na nástup na plochu. Stadión Kotliny se hezky plní, dnešní hezké počasí bude fotbalu přát.

-1´ Tradiční pozdrav tribunám proveden, kapitáni si losují strany u rozhodčích. Varnsdorf nastupuje ve své milované žlutomodré kombinaci, Ústí je v dresech červených.

1´ Jdeme na to, výkopu se ujali domácí a kombinují na vlastní polovině hřiště.

2´ První centr Volfa z pravé strany padá přímo do rukavic Nováka.

4´ Předem se omlouváme za možné špatné pojmenování ústecký hráčů, ale černá čísla na tmavě červených dresech, to není chytré řešení.

5´ Mach zprostředkoval aut u brány hostí, poté dostal míč zpátky a odcentroval. Ve vápně promáchl Volf a míč skončil na druhé straně hřiště. Následně se Mach znovu dostává k míči, ale dnes asi střely moc netrénoval, míč sbírá kostelník z věže na náměstí.

6´ Velmi hezká kombinace ve vápně Ústí konnčí střelou, kterou vyráží Novák. Protiútok hostů končí na kopačkách varnsdorfské obrany.

8´ Ústí se drží pravé strany a míč si lehce posouvá mezi sebou. Následně dochází k faulu a míče se ujímají žlutomodří.

9´ Nádherné přesunutí těžiště hry na Macha, po něm Rudnytskyy..a zkušeně do autu akci zahazuje.

10´ Obrana Varnsdorfu hasí nebezpečný centr hlavičkou do zámezí. Roh pro červené ďábly.

11´ Z vcelku příjemné vzdálenosti rozehrává po porušení pravidel kapitán Kotiš, ale do strany a nepřesně. Takhle to v první lize nepůjde.

12´ Rilke se řítil k bráně Porcala, jako kdyby nestíhal autobus. No, nestihl ho.

13´ Bum! Skluz v pokutovém území, který si dovolil domácí obránce. Naštěstí čistě zahraný.

14´ Ústí se drží blízko domácí brány, Jakobovský se poté nechá vybít a míč se odráží na roh. Ani ten ale nepřinesl Ústí žádnou větší šanci.

15´ Králík zastavuje utíkajícího záložníka Varnsdorfu, když míč už je úplně někde jinde. Následně se velmi zlobí na rozhodčího, že se dovolí takovou věc písknout. Tihle dva si spolu na jedno do Kocoura dnes nezajdou.

16´ Rudnytksyy po pravé straně uniká a zkouší centrovat, bohužel jen pod nohy jednoho z obránců.

18´ Nikdo si teď míče nevšímal před Porcalem, až jeden z obránců přiběhl a odkopl ho daleko pryč. Další roh pro Ústí.

19´ Ten ale neznamená žádné nebezpečí pro Slovan. Hraje se u postraní čáry, která je od hlavní tribuny dále.

21´ Domácí zkusili podniknout výlet za hranici středového kruhu, ale nepovedl se. Odkop od brány Nováka.

23´ Kapitán Markytán vede bojovně balón, ale svého Rilkeho posílá do léčky. Ofsajd.

24´ Naopak kapitán Kotiš vysílá dlouhý míč na nabíhající varnsdorfský útok, s kterým si hravě poradí ústecké obrana.

25´ Když už je jednou hezky, chybí zase šance. Nudný fotbal nebaví ani domácí kotel, který se jen sporadicky pouští do provolávání popěvků.

28´ Kotiš si asi vzal mou výtku k srdci a zkouší střelu z ohromné vzdáleností. Ale pozor, Nováka jen kontroloval míč s velkými obavami, brance scházelo málo.

29´ Hned se do toho opírá také Breite, napřáhne k dalekonosné střele z pravé strany a ta znovu končí několik centimetrů nad tyčí.

30´ Pan Veverka teď jakoby se vžil do aktérů z jejich nyní proslulého činoherního divadla a lehá si na zem držeje se za kotník. Bohužel pro něj to bylo přímo po tribunou a tak každý musel vidět, že ho fauloval maximálně hezky posekaný trávník. Rozhodčí ale žlutý kartonek za simulaci nevytahuje.

33´ Po sérii marných pokusů dostat se k bráně Ústí rozehrává brankář hostů.

34´ Cana padá k zemi jako podťatý, ale vědom si toho, že je to pod tribunou jeho fanoušků, vstává a dělá, jakoby se nic nestalo.

36´ Veverka posílá nádhernou přihrávku za obranu pro Rilkeho, ten si dnes bohužel obul své pomalejší kopačky a míč sbírá Porcal.

37´ Mach posílá nadýchaný centr z pravé strany na Rudnytského, ten se i přes svou výšku dostane přes habány v ústecké obraně. Povedená hlava míří mimo svatyni Nováka.

39´ Jakobovký padá po jednom ze soubojů k zemi a evidentně má vyražený dech. Vše ale končí dobře. Mezitím míří Veverka k pomeznímu rozhodčí a na něčem se spolu domlouvají.

41´ Hlavička Valenty mířila na Nováka, ten ale i s lapeným balónem míří za čárů a je z toho roh. Nizký provedený centr míří od jednoho z domácích za čáru, míč si k rozehrání bere ústecký brankář.

43´ Čtyři hráči teď po různých soubojích popadali na zem, až u pátého fouká Pechanec do píšťalky. Standardku rozahrávají domácí až na Porcala.

45+1´ V jedné nastavené minutě probíhá roh domácích, znovu bez valného efektu. Poté si míč berou znovu domácí, znovu střílejí z velké dálky a znovu vedle. To je vše, co jsme mohli při prvním poločase vidět.


Poprvé zde na stadionu vidím o pločase fotbal malých fotbalistů, jako je tomu zvykem na prvoligových zápasech. Varnsdorfská přípravka hraje před hlavní tribunou a domácí fanoušci zajišťují skoro lepší kulisu, než při zápase áčka. Jinak první poločas ukázal vyrovnaný souboj bez nějakých větších příležitostí. Uvidíme, jak si naši borci povedou v další pětačtyřicetiminutovce.


46´ Písk a jdeme do dalšího poločasu. První aut obstrá „Arma“, jak se ústeckému klubu říká.

48´ Hru nedovolenou pravidly rozhodčí píská a míč si bere Novák. Dlouhý nákop končí faulem a ústecký tým se posunuje o kus blíž třem tyčím domácích.

49´ Jursa se teď na sebe zlobí, svůj centr přetáhnul o několik metrů. ,,Ty vo*e, tam se jich vejde!“ skandují místní fanoušci.

53´ Jasný míč teď mířil do ofsajdu na nabíhajícího červeného hráče. Pomezní rozhodčí si nechal na čas, jelikož musel doběhnout na lajnu přestupku. Místní kotel se mohl zbláznit, stejně tak i domácí obrana.

55´ Králík se najednou ocitl sám před brankářem, naštěstí si míč zastavil a obránce Varnsdorfu přispěchalvypíchnout balón.

56´ Schuber prosvištěl po levé straně, už už se napřahoval a o kulatý nesmysl přišel ostrým skluzem. Byla to ale situace, která se hrála podle pravidel, takže rozhodčí nereagoval.

57´ Zbrožek z domácí stáje fasuje první žlutou kartu zápasu za nedovolené sražení soupeře na zelený pažit.

60´ Míč se drží u středu hřiště a na Kotlinu začíná padat smutný stín bezgólové remízy.

61´ Průnik po pravé straně, centr a přihrávka na Jakobovského. Ten si zastavuje míč, rovná si ho ke střele a stejně míjí bránu o pořádný kus.

62´ Breite špatně přihrával a navíc se svalil na trávník. Náhlá bolest ho ale hned přešla.

63´ Iniciativitu teď přebírá Varnsdorf a drží se na území Ústí. Na konci kombinace dostává míč Rudnytskyy a z otočky střílí poměrně přesnou střelou. Rozhodně přesnější, než vytvoří určití hráči z kroku.

67´ Smola dostal naloženo v pokutovém území Varnsdorfu. Po zákroku zůstává ležet, jeho spoluhráči mají míč, ale zdráhají se ho zakopnout. Nakonec jim nic jiného nezbývá, smola horko-těžko pokulhává a vypadá, že bude muset střídat.

69´ Kouřil nádherným skluzem dostane míč z kopaček hostujícího útočníka, který se řítil do jasné příležitosti.

70´ K jednomu střídání už došlo, před několika minutami nahradil ústeckého Králíka Pavlata.

70´ Z výhodného volného přímého kopu zkusil vydolovat Breite co nejvíc. Přkrásnou střelou se trefil pouze do brankáře Nováka. Poté se na druhé straně dostávají k hlavičce hosté, situaci drží pod kontrolou Porcal.

71´ Střídání probíhá i v domácí sekci, za Rudnytského nastupuje Mikinič.

74´ Kapitán Kotiš si nabíhal do obrovské šance, když mu za sebe vracel jeden z jeho spoluhráčů. Míč končí v lesíku za stadionem!

74´ Ústí za svého Veverku posílá Vacka. A to né Sparťana Kamila, ale Davida.

77´ Jakobovský vysílá vzdušnou přihrávku, tu si jeho spoluhráč zpracovává, ale obrana hostů zapracuje a následuje roh. Při dnešním štěstí domácích z něho nevzniká žádná nebezpečná šance.

79´ Jasný ofsajd Ústí a praporek zůstává dole. Při další situaci si rozhodčí napravuje reputaci a porušení pravidel správně signalizuje. Před rozehráním ještě míří pomezní z druhé strany hřiště až k lavičkám domácí střídačky a něco jasně sedícím osobám vysvětluje.

80´ Další střídání dnešního zápasu, místo Macha si zahraje Tvaroha. Po rozehrání nedovoleně zachraňuje nadějný protiútok Cana, za což obdrží žlutou kartu.

85´ Přímý volný kop z prostředku hřiště končí na hlavě hostů. Z rohu zkouší rozehrát do strany Cana, balón se dostane až před brankáře Nováka, před kterým ukopává jeden z jeho obránců do zázemí.

87´ Ústí zkusí s výsledkem ještě něco provést a do hry posílá Dvořáka. Odpracováno má aktivní Rilke.

88´ Varnsdorf už zkouší jen dlouhé nákopy dopředu, které si obrana hostů nedovolí pustit za sebe.

89´ Nejasný ofsajd teď odmával kritizovaný pomezní sudí, velké štěstí pro domácí, protože jinak by to byl souboje jednoho muže s míčem proti muži s rukavicemi.

90´ Tři minuty budou přičteny k základní hrací době.

90+1´ Míč si bere domácí obrana a zkouší dlouhý nákop dopředu, opět bez výsledku.

90+2´ Vypadá to, že dnes se už gólu nedočkáme, hraje se ve středu hřiště a hráči bojují o každý metr.

90+3´ A ještě jedno zpestření, žlutá karta pro Dvořáka z Ústí. Nesportovní chování Kouřila je také oceněno žlutou kartičkou.

To je od nás vše, utkání končí bez gólů. Děkujeme za vaši pozornost!