weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam jednatřicátého týdne 2014

Po chudém týdnu bohatý víkend. Jaksi se to stává pravidlem, že se v pracovní dny nic moc neděje a o víkendu abychom se rozkrájeli na nudličky. Pátek 1. srpna 2014 je pustý a prázdný, nabírejte síly.

V sobotu 2. srpna 2014 to ale začíná být husté. Výletníci vyrážejí s o.p.s. České Švýcarsko Tramvají do skal. V Lipové se hraje fotbalový memoriál, ve Velkém Šenově jezdí na čtyřkolkách, ovšem sportu dominuje Houmrův triatlon v Jiříkově (je to ale nejen o sportu, po výkonech následuje do noci zábava). V Brništi se koná druhý ročník Festivalu jurt. Loreta Rumburk hostí tradiční odpustkovou slavnost. Odpoledne u Kocoura varnsdorfské rodeo. Zatímco v Krásné Lípě u Křinického pivovaru začne Krásnolipská nádhera k 1. výročí otevření, já budu směřovat do Srbské Kamenice, kde začne jubilejní 20. ročník mezinárodního hudebního festivalu (jo, kdyby čistě náhodou někdo chtěl, mám jako vždy prázdné auto). Koncertovat se bude i na hradě ve Sloupu, nebo ve Sněžné a Doubici. V Benešově nad Ploučnicí trhy na zámku a večer prohlídka. A pokud je vám to stále ještě málo, co třeba divadelní představení Na Stodolci. Tak co, stačí?

V neděli 3. srpna 2014 přichází zklidnění. Já odpoledne samozřejmě zamířím do Filipova, odlišný hudební žánr bude ke slyšení v Kytlicích.

Tak vybírejte a užívejte. Další akce najdete na připojených plakátcích. Některé z nich nejsou v našem kalendáři, v něm ale zase najdete akce, k nimž nemáme plakátky. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.