weby pro nejsevernější čechy

První den Rumburských slavností táhl Voxel a Semeno

Jak bylo návštěvníkům řečeno u vchodu, tento rok je všechno jinak. Rumburské slavnosti trochu pootočily kormidlem, nejspíše i kvůli jiné skupině lidí, co měla organizaci na starosti. První den oslav vystoupila navrátivší skupina THE PIX, WE AND ANGELS, miláček dívek VOXEL a KABÁT REVIVAL alias SEMENO.
Nedá se ale říct, že by se Rumburské slavnosti ubíraly špatným směrem. Nejdříve k programu. Ten začal v pátek 22. 8. naprosto přesně, první skupina dokonce úvodní tón vydala minutu před plánovaným začátkem, což je velmi vítaná změna. Uvidíme, zda takové tempo vydrží slavnostem i v sobotu, jelikož to je den hlavní a o mnoho více vytížený.

Kapela The Pix započala program obstojně, mladé klučičí uskupení zahrálo několik převzatých písniček, z nichž byla asi nejpovedenější „Sweet Dreams“, a několik vlastních, tam stojí za zmínku „Domov můj“, jenž chytře a vtipně pojednává o Šluknovském výběžku. Dalším vystupujícím byla trochu jinak žánrově odladěná skupina We and Angels. Několik mladíků hrající tvrdý rock, ale poslouchatelný i pro obecenstvo, co zrovna tomuto žánru neholduje.

Organizace pozatím na jedničku

V průběhu koncertu začalo jemně poprchávat, mnoho lidí se běželo schovat a přiběhlo až na Voxela, pop-folkového zpěváka, kterému v poslední době strmě stoupá popularita. Závěr večera patřil Semenu, které jako obvykle sklidilo velký úspěch. Jak pronesl někdo z vystupujících, v Rumburku prostě revival frčí.

Teď trochu k organizaci slavností. U vstupu hodně ochranky a novinka v podobě razítek na ruku místo pásky. To považuji za dost nešikovné řešení, razítko se hned „rozteklo“ po ruce a navíc zamazalo všechno, čeho se ruka dotkla. Zlaté pásky. Hlavní pódium bylo přesunuto velký kus bokem a tak celý park dostal nové uspořádání oproti minulým létům. Ale není si na co stěžovat, nové uskupení fungovalo a nikdo s ničím neměl problém. Záchodů k dispozici přehršel, takže by měly pojmout i sobotní nápor. Dokonce na přenosných umyvadlech tekla voda, další plusový bodík.

Občerstvení se člověk na slavnostech samozřejmě dočká, pivo i limo za příznivé ceny, mnoho atrakcí pro děti, skákací hrad, trampolíny, paintball i aquazorbing. Paní moderátorka na pódiu působila uvolněným dojmem, dělala nenucené vtipy a její průvodní slova mě bavila, zase jednou za dlouhou dobu opravdu skvělý výběr osoby moderátora. Dvě věci mi v pátek na slavnostech scházely: slibovaná vůně orientu, nic takového jsem v areálu ani neviděl ani necítil, a lidi. Těch bylo opravdu dost málo.