weby pro nejsevernější čechy

Betlémy v Loretě Rumburk 2015

Někdy to tak vyjde, že dřív, než stačíme zveřejnit pozvánku, už máme osobní účast na akci za sebou. Což se stalo i v sobotu 28. listopadu 2015, kdy jsem z vedlejší knihovny zaskočil do rumburské Lorety.

Tady totiž práve od soboty je k vidění nejen klášterní betlém v kostele svatého Vavřince, ale také jesličky vyrobené dětmi z Rumburku a okolí – třeba i z Rybniště! (rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->). Rádi se vám tu také pochlubí tím, co se podařilo letos rekonstruovat a restaurovat, prohlédnout si můžete výstavu Má vlast cestami proměn, žehnány byly donesené adventní věnce a požehnání se dočkal i zmíněný klášterní betlém.

Jak se píše na FB Lorety:

V sobotu 28. listopadu 2015 proběhlo v Loretě Rumburk Zahájení adventu 2015. Do barokní sakrální památky si našlo cestu 297 návštěvníků. V ambitu Lorety byla k vidění nová výstava dětských betlémů a výstava Má vlast cestami proměn, v kostele sv. Vavřince pak klášterní betlém. Návštěvníci si prohlédli nově restaurovanou malířskou výzdobu kaple Panny Marie Lurdské a kaple Pražského Jezulátka a na nádvoří nově obnovenou fasádu ambitu. Děti vybarvovaly andílky na vánoční stromek. Požehnaly se donesené adventní věnce.

Tagy