weby pro nejsevernější čechy

Kateřina Horáčková o principech permakulturní zahrady na Kopečku v Rumburku

Tuto středu [22/4] se ukutečnil tradiční společenský podvečer na téma základní principy návrhu permakulturní zahrady s Kateřinou Horáčkovou (na úvodce).

Kateřina Horáčková je tradičním hostem v čajovně Na Kopečku v Rumburku. Já jí zde zažil třikrát. Poprvé povídala o svém cetování po Ladakhu, podruhé měla na pořadu přednášku o kompostování a nakonec potřetí mluvila a návrhu své vlastní permakulturní zahrady.

Z webu čajovny: Šlo přesně o permakulturním designu naživo. Jak se dívat na domov očima permakultury. Jak si práci naplánovat a usnadnit. Naučili jsme se několik technik a triků na konkrétním příkladu. Katka Horáčková je jednou z předních odbornic u nás. Kdo se na tuto přednášku nedostal, doporučené čtení: Patrick Whitefield – Permakultura v kostce.

Pozvánka na příští středu 29.4. 2015 od 19:00 hodin:Měl být v čajovně Na Kopečku Ivo Peroutka s povídáním o své cestě po Srí lance, ale z důvodu jeho onemocnění se tento program ruší. Náhradní programem bude (nejspíše, ještě to upřesníme) promítání indického filmu.

Tagy