weby pro nejsevernější čechy

Gentlemen singers rozezní kostel v Novém Boru

Na prvním adventním koncertu v neděli 29. listopadu od 17 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Novém Boru zazpívá hradecký vokální soubor Gentlemen Singers, jediný profesionální mužský oktet svého druhu v České republice.

Těšit se můžeme na adventní a vánoční inspirace. Originální sváteční program je složený ze skladeb Monteverdiho, Tavenera, F.X. Grubera, chybět nebudou ani české, polské a německé koledy.

Gentelmen singers jsou vítězem mezinárodních soutěží a pravidelným účastníkem významných festivalů od USA až po Jižní Koreu. Kromě toho absolvoval soubor od svého vzniku v roce 2003 téměř pět set koncertů ve dvaceti zemích na čtyřech kontinentech a vydal šest kritikou velmi kladně ohodnocených nahrávek.

V dalších adventních koncertech se diváci mohou těšit na vystoupení Radka Musila „Rozjímání s fujarou“. Kde zazní koledy a volné improvizace. Nebude chybět ani hra na pastýřské píšťaly a sun drum. Adventní písně zahraje na citeru Michal Müller (13.12) a posledním koncertem uzavře se středověkými a duchovními písněmi pěvecký sbor Písklata ze ZUŠ Nový Bor (20.12).

více o skupině: http://www.gentlemensingers.cz/

Ilona Rejholcová

Kultura Nový Bor, s.r.o.

Revoluční 480

Nový Bor

Tel: 487 726 755

Tagy