weby pro nejsevernější čechy

HEND MEJD MÁRKET – Setkání šikovných rukou na Vísecké rychtě v Kravařích

V našem okolí je celá řada šikovných lidí, kteří dokáží vyrobit zajímavé věci z nejrůznějších materiálů a nejrůznějším způsobem – věci, které lze zahrnout pod společnou značku „vyrobeno vlastníma rukama.“ Více jak dvě desítky z nich jsme pozvali na Víseckou rychtu v Kravařích. Sejdou se tu na druhém kravařském Hend mejd márketu. v sobotu 19. září 2015 od 10 hodin.

Nabídnou své výrobky pletené, předené, tkané, šité i dřevené, doplňky, šperky, hračky nebo třeba hudební nástroje, někteří i předvedou, jak jejich díla vznikají. Další inspiraci pak návštěvníci pořídí ve stáncích knihkupectví a antikvariátu. A protože vlastníma rukama vznikají také věci dobré, budou ke koupi rovněž marmelády, sirupy, bylinkové čaje nebo med.

Aby se u nás líbilo i malým návštěvníkům, připravila pro ně Lesní školka a škola MEZI LESY tvůrčí dílnu. Aby se jim líbilo ještě více, divadlo AGNEZ z České Lípy uvede dvě loutková představení, v 11 hodin pohádku O bubácích a hastrmanech a ve 13 hodin starý norský příběh nazvaný Kozlík.

O občerstvení se pak postará českolipská vegetariánská jídelna Šambhala a novoborský Čajový pokojík.

Vísecká rychta v Kravařích 19. 9. 2015 / 10 – 16 hodin

Mgr. Jitka Cidlinová

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Příspěvková organizace Libereckého kraje

Nám. Osvobození 297

470 34 Česká Lípa

www.muzeumcl.cz

Tagy